Batalia se da aici si acum, pe frontul de lupta al Pamantului. Este un razboi al naibii de nenorocit! Inamicii trebuiesc storsi in mod complet de vortexul lor de energie psihica si distrusi! HAIL

Bine ai venit pe blogul lui DragonAthus. Poti cauta articole mai vechi folosind casuta de SEARCH din partea dreapta ---->

duminică, 20 martie 2016

DESPRE VECHIUL VOCABULAR AL MAGIEINumeroase vrăji străvechi sau dictoane sunt scrise în limba latină și e foarte util ca un vrăjitor să cunoască semnificația lor

Poate ați sesizat până acum că multe dintre cuvintele mai neobișnuite care apar în artele magice au etimologii latinești sau grecești. Acest lucru se explică prin faptul că toate aceste idei și concepte au o istorie îndelungată, iar denumirile inițiale ale lucrurilor într-o limba, pătrund de obicei și în limba următoarei culturi dominante. Acest fapt este adevărat îndeosebi în domeniul vrăjitoriei și al științei ce a decurs din aceasta. Primii vrăjitori comunicau în diverse limbi – egipteană, ebraică, sumeriană, asiriană, babiloniană, persană, arabă, greacă, sanscrită, etc. Însă, pe parcursul câtorva mii de ani, s-au succedat numeroase imperii intinse, care au reunit mai multe culturi sub aceeași guvernare, impunând tuturor limba conducătorilor, pe care toți supușii trebuiau să o cunoască pentru a putea comunica în imperiu. Limbile străvechi au devenit limbi tainice, cunoscute doar de învățații care citeau cărțile vechi, scrise în aceste limbi.

Pornind din Grecia, Alexandru cel Marecucerise până în anul 325 Î.Hr. întreaga lume civilizată din Italia și Egipt până în India și întemeiase imperiul macedonian. Greaca a devenit limba comună a întregului Occident, iar egipteană, ebraica, persana și celelalte limbi au devenit limbile secrete ale învățaților și vrăjitorilor. Apoi, în anul 50 Î.Hr., Iulius Cezar a recucerit fostul teritoriu al lui Alexandru cel Mare, precum și toată Europa, până în Britania, întemeind astfel Imperiul Roman. Latina a devenit noua limbă universală iar greaca – limba Secretă.

Imperiul Roman a dominat lumea vestică timp de 500 de ani până ce a fost prădat de vandali în anul 445 d.Hr. Teritoriul a fost preluat de biserica romano-catolică, care a întemeiat Sfântul Imperiu Roman. Biserica Romano-Catolică a condus lumea în următorii 1.000 de ani, până în epoca Reformei și a Renașterii, din secolele XIV și XV. În tot acest timp, latina a fost unica limbă scrisă oficială iar greaca și ebraica au rămas secrete.

Imperiul Britanic s-a constituit în timpul domniei îndelungate a Elisabetei I și s-a extins în scurt timp, devenind un imperiu mondial, având colonii în lumea întreagă. Engleza a devenit din nou limba universală, iar latina limba secretă. Însă chiar de la începutul acestei noi epoci, în jurul anului 1660 știința s-a separat în mod oficial de vrăjitorie, astfel că latina a devenit limba secretă a catolicismului și a vrăjitoriei.

Din păcate, latina este o limba prea complicată pentru a putea fi utilizată în mod curent, întrucât terminațiile sale, desinentele fiecărui cuvânt diferă în funcție de diateza, cazul, sensul acestuia, etc. În plus, ca și în cazul celorlalte limbi ce provin din latină (franceza, spaniola, portugheza, italiana) substantivelor care denumesc obiecte li se atribuie un gen în mod arbitrar care trebuie la rândul lui luat în considerare.

Cu toate acestea, numeroase vrăji străvechi sau dictonuri sunt scrise în limba latină și e foarte util ca un vrăjitor să cunoască semnificația lor și să le poată folosi pentru a crea noi vrăji. Asta întrucât, după cum bine remarca Ursula LeGuin ”magia consta în a știi să denumești un lucru”.

În incheiere iată câteva mottouri latinești celebre:

”Dragostea învinge totul.” - Amor omnes vincent.

”Cunoașterea înseamnă putere” - Scientia potestas est.

”Precum deasupra așa și dedesubt” - Tam supra, quam subter.

”Totul stă în arta magiei” - Omnia în arte magică est.

”Totul e viu, totul se leagă” - Omnia vivunt, omnia inter se conexa.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

VAND Retete de Vraji corecte si intregi

Posed orice fel de vraja la oricare problema aveti fie ca tine de magia alba sau neagra. Pret: 300 RON, plata doar prin money gram. Reteta vine cu adaugiri suplimentare, faze lunare, ziua si ora cand sa o faceti, formule de consacrare originale in latina, obiecte si multe altele, pentru ca vrajile nu se fac oricand si oricum... deasemenea am si materiale vrajitoresti, ustensile etc.
ATENTIE! trimit mai multe vraji la pret de una singura.

Mai multe detalii la: dragonathus@yahoo.com
(nu folosesc yahoo messenger)

Ofer consultanta GRATUITA online pe mail sau FB pentru aceia care doresc sa cumpere informatii de la mine.

Consultanta TAROT - 50 RON

Pentru mai multe detalii CLICK AICI
50 RON raspunsul la o intrebare.
Pentru clientii fideli 2 intrebari cu 50 RON.

Scriitorul Tau Favorit

Inscriere / Urmarire

Ave si HAIL numai TIE

Etichete

Arhiva postari