Batalia se da aici si acum, pe frontul de lupta al Pamantului. Este un razboi al naibii de nenorocit! Inamicii trebuiesc storsi in mod complet de vortexul lor de energie psihica si distrusi! HAIL

Bine ai venit pe blogul lui DragonAthus. Poti cauta articole mai vechi folosind casuta de SEARCH din partea dreapta ---->

duminică, 27 aprilie 2014

Originea Cultului Mortii

Venerarea si folosirea puterii mortii lui Senor la Muerte, cum mai este cunoscuta in regiunile Argentinei a strans cateva zeci de mii de adepti, care ulterior s-au intins si in tarile vecine. Despre denumirile cultului mortii am vorbit in postarea precedenta si cunoaste toata lumea numele sub care aceasta este cunoscuta pe tot globul, nu mai are rost acum sa explic. Acesti adepti devotati venereaza Purtatorul de Coasa caruia I se roaga pentru magia ritualica pe care le-o poate oferi sa obtina bani si bogatii, sa atraga iubirea persoanelor pe care doresc, sa deschida caile catre fericire si succes, protectie impotriva tuturor pericolelor, sa obtina puteri, vindecare si sa trimita diferite blesteme dominand si anihiland dusmanii.

In acest cult: Moartea, (Senor la Muerte) este reprezentata de imaginea unui schelet, ce poarta o roba neagra si care tine o coasa in una din maini. Se crede ca formarea acestui cult a aparut undeva prin anii 1767. Era pe vremea cand regele Charles al 3-lea al Spaniei datu ordin pentru expulzarea si persecutarea iezuitilor ce se stabilisera in Cuenca del Plata. Aceasta decizie politica a fost luata in momentul cand iezuitii obtinusera destula putere, sanatate si influenta si devenisera o mare amenintare pentru biserica catolica din aceea vreme. Militarii au ucis destui iezuiti, le-au confiscat bogatiile si au dat foc pana in temelii la multe dintre bisericile si templele lor.

Intr-unul dintre cele mai importante temple ale iezuitilor s-au gasit icoane foarte speciale, sculptate dintr-un lemn sfant de la Palo Santo. In aceste icoane confiscate erau descrisi isus, SATAN si Moartea, ce aparea sub forma de schelet secerator de suflete. Grupul indienilor Guarani din imprejurimi s-au obosit ca sa salveze spre final lemnele respective. (acele ramasite care au supravietuit focului mistuitor). Au luat cu ei in jugla acele imagini si inainte ca sa se intoarca spre case, fiecare in satul lor, au despartit acele imagini in 3 piese, astfel incat primul trib a luat imaginea cu isus, al doilea cu Satan iar al 3-lea trib imaginea Mortii cu coasa in mana.

Astfel, aceste 3 separatii: Senor jesus, Senor Diablo/Satan si Senor la Muerte au evoluat in triburile Guarani. Toate 3 erau mai mult pagane decat crestine, pentru ca aveau adanci conexiuni cu propria lor religie samanica si magie veche, decat religia la care iezuitii incercau sa ii converteasca.

Conform traditiei folclorice, cultul lui Senor la Muerte se trage direct din triburile Guarani care au decis sa asocieze Scheletul cu Coasa cu propriul lor zeu antic ajungand astfel sa-i venereze fetishurile magice, care le dadeau putere sa se protejeze si sa isi pedepseasca toti dusmanii. Aditional acestora au aparut si influentele religioase Afro-Braziliene cu sistemele sale vrajitoresti ce s-au manifestat asupra cultului Senor la Muerte, care apoi a fost extins in toata Argentina de catre Guarani.

Datorita acestor influente ale traditiei africane, unii adepti ai Senor la Muerte l-au comparat si asemuit pe Lordul Mortii cu Exu. Acest Exu al altor triburi era adesea cunoscut si identificat ca are conexiuni cu cimitirele si cu linia scheletilor.

In unele parti ale Argentinei, imbinarea aceasta a triburilor s-a dezvoltat natural datorita similaritatilor care existau intre aceste culte. De exemplu, Lunea era ziua lui, se utilizau culori rosu si negru la lumanari, la talismane, se ofereau ofrande de tutun, garoafe rosii, lichior, bere, ulei de palmier rosu, carne de porc prajita sau cruda, cotlete si alimente condimentate.

La fel ca Exu, Senor la Muerte a fost vazut ca un potential “deschizator de cai” care avea cheile la toate drumurile si portile incuiate, si amandoi aveau puterea de a garanta binecuvantarea si puteau aduce moartea. Similar cu Exu care folosea tridentul sau ca sa dea obstacolele la o parte, asa si Senor la Muerte isi folosea coasa sa sfanta pentru a taia, transforma si elimina obstacolele din calea puterii sale. Amandoi acesti seniori ai mortii erau adesea “platiti” pentru favorurile lor, ce includeau izgoniri, vindecari sau comiteri de crime magice.

Cam atat pentru azi, voi mai reveni cu noutati.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

VAND Retete de Vraji corecte si intregi

Posed orice fel de vraja la oricare problema aveti fie ca tine de magia alba sau neagra. Pret: 300 RON, plata doar prin money gram. Reteta vine cu adaugiri suplimentare, faze lunare, ziua si ora cand sa o faceti, formule de consacrare originale in latina, obiecte si multe altele, pentru ca vrajile nu se fac oricand si oricum... deasemenea am si materiale vrajitoresti, ustensile etc.
ATENTIE! trimit mai multe vraji la pret de una singura.

Mai multe detalii la: dragonathus@yahoo.com
(nu folosesc yahoo messenger)

Ofer consultanta GRATUITA online pe mail sau FB pentru aceia care doresc sa cumpere informatii de la mine.

Consultanta TAROT - 50 RON

Pentru mai multe detalii CLICK AICI
50 RON raspunsul la o intrebare.
Pentru clientii fideli 2 intrebari cu 50 RON.

Scriitorul Tau Favorit

Inscriere / Urmarire

Ave si HAIL numai TIE

Etichete