Batalia se da aici si acum, pe frontul de lupta al Pamantului. Este un razboi al naibii de nenorocit! Inamicii trebuiesc storsi in mod complet de vortexul lor de energie psihica si distrusi! HAIL

Bine ai venit pe blogul lui DragonAthus. Poti cauta articole mai vechi folosind casuta de SEARCH din partea dreapta ---->

luni, 29 iulie 2013

Druizii (600-500 i.Hr.)

In toata Galia si Insulele Britanice, casta educata a preotimii din lumea celtica era reprezentata de druizi. Dru inseamna "adevar", ca in "cunoscator al adevarului". Acest titlu poate avea legatura si cu stejarul, unii spunand ca inseamna si "preotul stejarului". Druizii vedeau focul si apa ca pe elemente primordiale ce au stat la baza creatiei, iar copacii, pietrele, animalele, pasarile, plantele si spiritele nevazute ale lumii de dincolo ca elemente sacre. Venerau zeii si zeitele populatiilor celte si sarbatoreau festivalurile anotimpurilor:

- Beltaine (sarbatoare galica, tinuta pe 1 mai, vitele erau trecute prin foc, pentru a fi purificate)
- Lughnasadh (sarbatoarea primei recolte, tinuta pe 1 august)
- Samhain (sarbatoare celtica, asemanatoare Halloween-ului, ce marca sfarsitul sezonului recoltei si inceputul iernii)
- Imbolg (una dintre cele opt sarbatori solare ori sabaturi ale neopaganismului, tinuta pe 2 februarie)

Druizii erau atat barbati cat si femei, talentele lor incluzand codificarea legilor, luarea hotararilor, artele poetice, vindecarea, spunerea povestilor sacre, genealogia, matematica, astronomia, divinatia, filozofia, politica, profesoratul, justitia administrativa, ritualurile si practicarea magiei. Druizii legitimau si oficiau incoronarea marilor regi ai Irlandei, in Tara.

La inceput culoarea celtica era raspandita in Europa de Est (zona Marii Negre, bazinul danubian), intinzandu-se apoi spre Vest. Timp de o mie de ani si chiar mai mult, religia si cultura celtica a acoperit cea mai mare parte a Europei, de la coasta vestica a Frantei si Britaniei pana la Marea Neagra si din Germania pana in nordul Spaniei si al Italiei. Druizii si religia lor au fost astfel stramorii spirituali ai Europei actuale. Au fost foarte persecutati sub stapanirea romanilor, insa romanii nu au ajuns niciodata in Irlanda sau la nord de Zidul Antonin din Scotia, iar druizii si-au continuat activitatea in multe domenii. Scolile bardice se mai gaseau inca in secolul al VII-lea.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

VAND Retete de Vraji corecte si intregi

Posed orice fel de vraja la oricare problema aveti fie ca tine de magia alba sau neagra. Pret: 300 RON, plata doar prin money gram. Reteta vine cu adaugiri suplimentare, faze lunare, ziua si ora cand sa o faceti, formule de consacrare originale in latina, obiecte si multe altele, pentru ca vrajile nu se fac oricand si oricum... deasemenea am si materiale vrajitoresti, ustensile etc.
ATENTIE! trimit mai multe vraji la pret de una singura.

Mai multe detalii la: dragonathus@yahoo.com
(nu folosesc yahoo messenger)

Ofer consultanta GRATUITA online pe mail sau FB pentru aceia care doresc sa cumpere informatii de la mine.

Consultanta TAROT - 50 RON

Pentru mai multe detalii CLICK AICI
50 RON raspunsul la o intrebare.
Pentru clientii fideli 2 intrebari cu 50 RON.

Scriitorul Tau Favorit

Inscriere / Urmarire

Ave si HAIL numai TIE

Etichete

Arhiva postari