Batalia se da aici si acum, pe frontul de lupta al Pamantului. Este un razboi al naibii de nenorocit! Inamicii trebuiesc storsi in mod complet de vortexul lor de energie psihica si distrusi! HAIL

Bine ai venit pe blogul lui DragonAthus. Poti cauta articole mai vechi folosind casuta de SEARCH din partea dreapta ---->

duminică, 17 februarie 2013

Lumea Mortilor: Regatul lui OSIRIS

În urmă cu mai bine de 5000 mii de ani, pe malurile fluviului Nill, a apărut şi înflorit civilizaţia egipteană şi aş vrea să vă vorbesc un pic despre lumea morţilor a Egiptului Antic.
 
Osiris era zeul vieţii de dincolo, fiind reprezentat ca un bărbat învelit în linţoliu cu faţa şi mâinile verzi. Aceasta fiind culoarea simbolică a învierii. 

Egiptenii antici credeau că trupul era alcătuit din trei elemente fundamentale: sufletul ( ba ) , forţa vitală ( ka ) şi forţa divină ( akh ). După moarte forţa vitală avea nevoie de trup că să pătrundă în viaţa de dincolo iar pentru aceasta egiptenii îşi mumificau morţii tocmai pentru a putea pătrunde în lumea morţii. Însă înainte ca să pătrundă în lumea de dincolo mortul era supus unei judecăţi din partea lui Osiris numită: psychostasia. Acesta era un test pe care defunctul trebuia să-l treacă, dacă nu inima îi era devorată şi nu mai ştia astfel ce este viaţa eternă.

Mumificarea

Era un procedeu destul de complex. Mai întâi erau scoase organele interne, iar cadavrul era deshidratat. Corpul era apoi înfăşurat în fâşii de pânză şi stropit cu răşină şi ulei pentru a îndepărta mirosul pestilenţial. Organele mortului erau păstrate în patru vase pe care erau pictate divinităţiile cunoscute sub numele de cei patru fii ai lui Horus.

O carte a morţilor era de obicei scrisă pe papirus şi aşezată lângă cadavru. Această carte era alcătuita din descântece şi formule magice ce aveau ca rol protejarea defunctului în călătoria de dincolo.

Egiptenii au impresionat nu doar prin măreţele lor opere artistice şi arhitecturale dar şi prin vastele lor cunoştiinţe ştiinţifice şi esoterice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

VAND Retete de Vraji corecte si intregi

Posed orice fel de vraja la oricare problema aveti fie ca tine de magia alba sau neagra. Pret: 300 RON, plata doar prin money gram. Reteta vine cu adaugiri suplimentare, faze lunare, ziua si ora cand sa o faceti, formule de consacrare originale in latina, obiecte si multe altele, pentru ca vrajile nu se fac oricand si oricum... deasemenea am si materiale vrajitoresti, ustensile etc.
ATENTIE! trimit mai multe vraji la pret de una singura.

Mai multe detalii la: dragonathus@yahoo.com
(nu folosesc yahoo messenger)

Ofer consultanta GRATUITA online pe mail sau FB pentru aceia care doresc sa cumpere informatii de la mine.

Consultanta TAROT - 50 RON

Pentru mai multe detalii CLICK AICI
50 RON raspunsul la o intrebare.
Pentru clientii fideli 2 intrebari cu 50 RON.

Scriitorul Tau Favorit

Inscriere / Urmarire

Ave si HAIL numai TIE

Etichete

Arhiva postari