Batalia se da aici si acum, pe frontul de lupta al Pamantului. Este un razboi al naibii de nenorocit! Inamicii trebuiesc storsi in mod complet de vortexul lor de energie psihica si distrusi! HAIL

Bine ai venit pe blogul lui DragonAthus. Poti cauta articole mai vechi folosind casuta de SEARCH din partea dreapta ---->

vineri, 14 decembrie 2012

Cum se joaca Texas Hold'Em Poker

Asa cum promiteam intr-o postare anterioara vin sa prezint regulile de joc si rundele de pariere ale poker-ului in varianta cea mai jucata si cunoscuta din lume, anume Texas Hold’Em. La o masa pot participa maxim 10 jucatori si ca sa jucam folosim un pachet normal de 52 carti, desigur fara jokeri.

La inceput se alege un jucator care va face cartile (dealer) dar care apoi va fi schimbat prin rotatie astfel incat fiecare dintre cei participanti va fi dealer la randul sau. Astfel impartind cartile de la stanga la dreapta adica in sensul acelor de ceasornic primii doi jucatori vor avea de platit “blind-urile”. Exista small blind si big blind. Blind-urile sunt niste deschideri obligatorii ce trebuiesc platite pentru a te putea uita la carti, ceilalti jucatori se pot uita la carti fara a plati. Aceasta metoda este folosita obligatoriu pentru ca fiecare “pot” sa aiba un castig asigurat. Suma pentru small blind va fi intotdeauna la jumatatea big blindului. Aceste sume se aleg de la inceputul jocul cum cad de comun acord jucatorii intre ei. Cel care are small blind daca vrea sa mearga mai departe trebuie sa puna cel putin suma big blindului sau dupa caz poate marii. 

Dupa ce blindurile sunt platite, toti jucatorii primesc 2 carti cu fata in jos. Acestea sunt cartile lor care se vor tine in mana. Urmeaza apoi in functie de pariurile facute sa se aseze jos 3 carti cu partea in sus. Se fac pariuri apoi inca o carte se pune jos. Dupa o alta runda de pariuri se pune si ultima carte jos. Astfel in mana jucatorii vor avea doar 2 carti iar jos vor fi 5. Jucatorii trebuie sa faca combinatii de poker (maxim 5 carti) cu ce au in mana si cartile expuse pe masa Cel care are combinatia mai mare castiga. Atentie insa ca unii jucatori pot sa bluff-eze adica sa joace la cacealma pariind sume mari chiar daca ei nu au in mana nici o combinatie castigatoare. Controlul emotiilor la acest joc este cheia iar ochii sunt principala sursa care va pot trada in astfel de momente.

Rundele de pariere: 

Preflop: prima runda de pariere Toate actiunile care au loc inainte de asezarea celor 3 carti pe masa cu fata in sus reprezinta preflopul, adica fiecare jucator se uita la cartile proprii si decide ce va face mai departe. Fiecare jucator poate sa plateasca, sa mareasca deschiderea sau sa se arunce. 

Flopul: a doua runda de pariere 
Dupa ce prima runda s-a incheiat sunt puse cele 3 carti jos. Acestea poarta denumirea de flop. Acum fiecare jucator in ordinea in care s-au impartit cartile poate decide daca pariaza ceva. Daca s-a pariat, restul jucatorilor daca vor sa mearga mai departe ca sa se dea si a patra carte vor trebui sa parieze suma care a cerut-o jucatorul de inainte sau dupa caz se pot arunca ori pot mari. 

Turnul: a treia runda de pariere 
Dupa ce pariurile initiale au fost incheiate, se pune pe masa si a patra carte. Urmeaza o alta serie de pariere. 

Riverul: a patra runda de pariere 
Dupa incheierea pariurilor in runda a 3 a se da jos a 5 a carte comuna, care este si ultima. Astfel nu ramane decat sa se faca ultimile pariuri. 

Showdown 
Dupa incheierea ultimelor pariuri este timpul ca fiecare jucator ramas la masa sa isi formeze combinatia de joc cu ce are in mana si ce se afla jos. Trebuie sa fie cea mai buna mana de 5 carti ca sa castige un singur jucator potul. In acest moment fiecare jucator trebuie sa isi arate cartile. Daca vor exista combinatii la fel potul trebuie impartit in mod egal intre acei jucatori. 

Retineti ca exista doua metode de a juca poker. Una este cu limita la pariere si alta fara limita. Pentru fiecare tip in parte este nevoie de a se aplica o strategie in functie de tipul jocului. Nu poti juca la “fara limita” cu strategia ce o folosesti la cele cu limita de pariere. 

Intr-o viitoare postare voi veni cu informatii legate de combinatiile mainilor la poker.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share:

2 comentarii:

VAND Retete de Vraji corecte si intregi

Posed orice fel de vraja la oricare problema aveti fie ca tine de magia alba sau neagra. Pret: 300 RON, plata doar prin money gram. Reteta vine cu adaugiri suplimentare, faze lunare, ziua si ora cand sa o faceti, formule de consacrare originale in latina, obiecte si multe altele, pentru ca vrajile nu se fac oricand si oricum... deasemenea am si materiale vrajitoresti, ustensile etc.
ATENTIE! trimit mai multe vraji la pret de una singura.

Mai multe detalii la: dragonathus@yahoo.com
(nu folosesc yahoo messenger)

Ofer consultanta GRATUITA online pe mail sau FB pentru aceia care doresc sa cumpere informatii de la mine.

Consultanta TAROT - 50 RON

Pentru mai multe detalii CLICK AICI
50 RON raspunsul la o intrebare.
Pentru clientii fideli 2 intrebari cu 50 RON.

Scriitorul Tau Favorit

Inscriere / Urmarire

Ave si HAIL numai TIE

Etichete

Arhiva postari